Även om sport betting är den traditionella formen av betting så har spelföretagen insett att det finns en hel del människor som inte är sportintresserade, men som ändå är intresserade av betting, att satsa pengar och förhoppningsvis vinna storkovan. Därför har det under de senaste åren lanserats en rad andra typer av bettingspel än just sport betting. Det gäller framförallt då på nätet, där det finns ett enormt utbud av olika slags betting. Den stora fördelen med denna typ av spel är att man inte behöver vara lika insatt och kunnig i det man ska betta inom. När det gäller sport så har man ju en stor fördel ifall man är sportintresserad och har koll på olika tabeller och ligor.

Musik och tv-program

Musik och tv-program har blivit ett stort bettingområde. Det är såväl svenska musiktävlingar och tv-program som utländska. Några av de största är förstås Idol, Robinson och Eurovision Song Contest. Exempelvis kan man betta om vem som ska vinna, vem som ska komma sist och så vidare. Att betta ger en extra dimension åt det vanliga tevetittandet.

Väder

Vi svenskar diskuterar ju ofta vädret. Nu kan man även betta om väder. Vilken svensk stad får mest sol i år? Blir det en vit jul i Stockholm i år? Sådana saker och många fler kan man betta om när det gäller väder.

Politik

Politik är ett annat hett diskussionsämne som också passar bra att betta på. Man kan betta både på svensk och på utländsk politik. Dels så kan man rösta på större händelser som vem som ska bli Amerikas näste president eller vilket parti som vinner det svenska riksdagsvalet 2010, men man kan också rösta på andra, mindre saker som om Sverigedemokraterna får något mandat nästa år.